Nimic nu este făcut
cât timp rămâne
ceva de făcut

Acasa / Știri /

Raport Dundee, 2018

19 februarie 2019

În perioada 18-20 august 2018 o delegaţie a asociaţiei noastre s-a aflat la Dundee, Scoţia, pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a Brittle Bone Society, respectiv cea de-a 25-a a OIFE. Pe parcursul celor 3 zile au fost ascultate discursurile unor specialişti şi profesionişti din domeniul sănătăţii şi s-au purtat discuţii cu delegaţi ai altor ţări europene. De asemenea, au fost prezentate detalii despre progresele asociaţiilor/fundaţiilor omoloage din ţările europene, cât şi ultimele noutăţi în materie de cercetare. Principalele puncte atinse pe perioada întâlnirilor au fost:

  • alegerea noilor vicepreşedinţi ai OIFE;
  • prezentarea noului website OIFE şi a raportului detaliat pe anul 2017;
  • promovarea grupului de facebook al OIFE, recent înfiinţat, destinat doar adulţilor cu OI, cunoscători de limba engleză, unde se pot împărtăşi experienţe personale şi probleme medicale;
  • informarea despre editorialul lunar OIFE şi despre importanţa implicării tuturor ţărilor în a oferi material necesar;
  • informarea despre paşaportul OI (document personal cu informaţii utile în caz de urgenţă), disponibil în 24 de limbi, printre care şi limba română;
  • prezentarea proiectului Flying OI-Experts, constând în sprijinirea specialiştilor pentru deplasări, schimb de experienţă şi specializare.

Au fost puse în evidenţă principalele provocări pentru OIFE: lipsa resurselor de personal, lipsa fondurilor, dificultate în a recruta noi membri, lipsa experienţei şi a cunoştinţelor, slaba colaborare cu profesioniştii.

Reuniunea anuală din 2019 a OIFE va avea loc în Letonia.


>>Înapoi

Informații

doneaza.jpg
Cont bancar:
 
IBAN : RO97 RZBR 0000 0600 1319 4624, 
deschis la Raiffeisen BANK S.A.

Cod de înregistrare fiscala: 27854285  

Denumire: ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE OSTEOGENEZĂ IMPERFECTĂ “OAMENI FRAGILI”