25 iulie 2014 08:07
# 1
Buna ziua.
1. Sunt un pacient cu maladia Lobstein din Sibiu, incadrat in grad mediu de handicap (certificat permanent) si am probleme cu orientarea profesionala. Nu stiu daca pot urma cursurile unei postliceale sanitare. Astazi imi depun dosarul pentru urmarea cursurilor postliceala sanitar, dar pe adeverinta medicul de familie a scris 'bola Lobstein, nu este in evidenta noatra cu boli psihice. este apt pentru calificarea in meseria de asistent medical generalist'. Desi la dosar trebuia sa depun o adeverinta in care sa fie specificat 'clinic sanatos, apt pentru calificarea in meseria de asistent medical generalist', dar medicul de familie a spus ca nu poate scrie 'apt de munca' sau 'clinic sanatos'. Nu stiu cui ma pot adresa. Multumesc.
2. Alta problema: nu stiu cine imi poate elibera o adeverinta medicala cu restrictiile medicale care imi este necesara la somaj. Am un act de la comisie semnat de catre un medic medicina de intreprindere in 2013 dar nu stiu daca il pot folosi in locul unei adeverinte medicale. Medicul de familie nu are voie legal sa scrie pe adeverinta 'apt de munca' sau 'clinic sanatos', sau 'restrictiile medicale', desi la dosarul medical exista copii dupa acte in care sunt specificate restrictiile 'evitarea eforturilor fizice mari', 'nu poate exercita o meserie ce presupune lucru intens si indelungat', 'recomandandu-mi-se sa iau legatura cu un medic de medicina muncii. Cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Multumesc.
Grosu Florin
Informații
Persoanele care in cursul anului 2023 au realizat venituri din salarii sau pensii si vor sa sustina asociatia noastra o pot face completand formularul 230 si depunandu-l la administratia fiscala de care apartin, pana la data de 25 mai 2025. Formularul trebuie completat cu datele de identificare ale asociatiei si cu cele ale donatorului. Pentru descarcarea formularului faceti clic pe dreptunghiul roz de deasupra.
Multumim anticipat tuturor !