Nimic nu este făcut
cât timp rămâne
ceva de făcut

Acasa / Știri /

A 12-a Conferinţă Internaţională OI

05 ianuarie 2015

România prezentă la a 12-a Conferinţă Internaţională OI

În perioada 12-15 octombrie 2014 dr. Alexandru Ulici, şeful secţiei de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a participat la conferinţa internaţională dedicată tratamentului osteogenezei imperfecte. Manifestarea a avut loc în statul Delaware, S.U.A. şi a ajuns la cea de-a 12-a ediţie, având loc la fiecare trei ani.   

Cele mai importante noutăţi pe care le-am aflat în urma acestei acţiuni sunt:

  • tratamentul perfuzabil cu bifosfonaţi trebuie continuat şi după vârsta de 5 ani, la jumătate din doză, cu controlul strict al densităţii osoase. Trebuie spus că acest protocol este urmat de mulţi ani şi în România, cu rezultate bune; 
  • tratamentele bazate pe transplantarea de celule stem se află încă în stadiu experimental, eforturile comunităţii ştiinţifice urmând să continue în această direcţie;
  • există perspectiva reală a organizării în 2015, la noi în ţară, a unei reuniuni internaţionale, la care ar urma să participe inclusiv dr. Fassier şi dr. Glorieux. Domnul dr. Alexandru Ulici se va ocupa în perioada următoare de organizarea reuniunii, fiind iniţiatorul şi “creierul” acesteia.


Sperăm ca viitorul apropiat să aducă tuturor pacienţilor cu OI veşti cât mai bune în legătură cu perspectivele de tratament şi terapie, iar România să devină un centru regional de excelenţă în domeniu !


>>Înapoi

Informații

doneaza.jpg
Cont bancar:
 
IBAN : RO97 RZBR 0000 0600 1319 4624, 
deschis la Raiffeisen BANK S.A.

Cod de înregistrare fiscala: 27854285 

Denumire: ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE OSTEOGENEZĂ IMPERFECTĂ “OAMENI FRAGILI”