Nimic nu este făcut
cât timp rămâne
ceva de făcut

Acasa / Știri /

Reuniunea O.I.F.E. Oslo

27 octombrie 2015

Ȋn perioada 17-19 septembrie 2015 a avut loc la Oslo reuniunea O.I.F.E. (Federatia Europeană de Osteogeneză Imperfectă). Cu acest prilej, România a devenit membru cu drepturi depline a organizaţiei, ca urmare a activităţilor desfăşurate în ultimii ani şi a plăţii taxei anuale. Participanţii au ales ca preşedinte al O.I.F.E. pe doamna Ingunn Westerheim (Norvegia), care o înlocuieşte pe doamna Ute Wallentin (Germania), care, din motive de sănătate, nu a putut participa. Ȋi dorim însănătoşire grabnică! 

Mulţumim pe această cale pentru ospitalitatea extraordinară pe care gazdele norvegiene au arătat-o faţă de toţi participanţii şi sperăm totodată ca în viitor să avem din nou prilejul de a colabora cu O.I.F.E.!

Ȋn paralel, a vut loc şi un seminar ştiinţific, la care a participat printre alţii dr. Francis Glorieux (Canada), descoperitorul tratamentului medicamentos. Una dintre concluzii a fost că cei mai puternici bifosfonaţi pentru tratamentul OI sunt pamidronatul şi zoledronatul, care sunt şi cei mai folosiţi pe plan mondial. Zoledronatul prezintă avantajul că doza necesară este mai mică, iar perfuzia se poate face într-o singură zi.


>>Înapoi

Informații

doneaza.jpg
Cont bancar:
 
IBAN : RO97 RZBR 0000 0600 1319 4624, 
deschis la Raiffeisen BANK S.A.

Cod de înregistrare fiscala: 27854285 

 

Denumire: ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE OSTEOGENEZĂ IMPERFECTĂ “OAMENI FRAGILI”