Nimic nu este făcut
cât timp rămâne
ceva de făcut

Acasa / Știri /

Programul naţional de tratament al OI în 2014

02 iulie 2015

Ca urmare a eforturilor consecvente ale asociaţiei noastre şi a înţelegerii de care au dat dovadă autorităţile statului român, în anul 2014 costul tijelor telescopice (aproximativ 4.000 euro/bucata!) a fost finanţat integral de la bugetul de stat. Astfel, pentru prima dată în România, copiii suferind de OI au putut beneficia atât de tratamentul medicamentos perfuzabil cât şi de tratamentul ortopedic (implantarea tijelor telescopice Fassier-Duval în femur şi/sau tibie) în mod gratuit. 

Din informaţiile pe care le-am primit din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate am aflat că:

  • 29 de copii, dintre care 28 în spitalele din Bucureşti şi unul la Târgu Mureş, au beneficiat de tratamentul medicamentos (perfuzii cu bifosfonaţi). Bugetul aprobat a fost de 43.000 lei, din care s-au cheltuit efectiv 18.950 lei;
  • 9 copii au beneficiat de tratamentul cu tije telescopice.  Bugetul aprobat a fost de 800.000 lei, din care s-a cheltuit efectiv suma de 247.000 lei. 


După cum este cunoscut, programul naţional de tratament al bolilor rare – secţiunea osteogeneză imperfectă se desfăşoară în spitalele bucureştene «Marie Curie»  şi «Grigore Alexandrescu» (tratament medicamentos şi ortopedic) şi în Spitalul Clinic Judeţean Mureş (tratament medicamentos).  

Aşa cum se poate observa, peste jumătate din banii alocaţi de la bugetul de stat în anul 2014 nu au fost cheltuiţi. Sperăm că în acest an numărul de copii care vor beneficia de cele mai bune opţiuni de tratament va creşte, cu consecinţa directă a îmbunătăţirii sensibile a stării lor de sănătate.  


>>Înapoi

Informații

doneaza.jpg
Cont bancar:
 
IBAN : RO97 RZBR 0000 0600 1319 4624, 
deschis la Raiffeisen BANK S.A.

Cod de înregistrare fiscala: 27854285 

 

Denumire: ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE OSTEOGENEZĂ IMPERFECTĂ “OAMENI FRAGILI”